Det är ju helt absurt

Jag kunde inte tro mina öron när jag fick information om den senaste effektiveringsförslaget från stadens ledande tjänstemän. Det finns ett ökat behov av dagisplatser i södra stan och det kommer troligtvis att behövas ytterligare platser under år 2014. 

I budgeten för 2013 finns följande skrivning för planåret 2014: ”Om inga lediga utrymmen tillkommer i arbetet med att förbättra användningen av stadens befintliga lokaler planeras och projekteras daghem i Horelli- området. De senaste åren har det totala antalet platser varit för lågt, vilket lett till större barngrupper och akuta lösningar som krävt mycket arbete, vilket har varit otillfredsställande för både personal och för familjer som använder stadens barnomsorg”.

I de mätbara mål som skall vara uppnådde före 2015 och som socialnämnden tagit beslut om står följande: ” Målet är att försäkra en tillräcklig tillgång på barnomsorgsplatser samt undvika förtätningar i barngrupper. Lokaler för daghemsverksamhet bör finnas tillhanda, antingen genom att lediga utrymmen tillkommer eller att ett nytt daghem planeras och projekteras. I augusti bör cirka 25 lediga platser finnas för att säkra tillgången på barnomsorgsplatser”.

Det låter ju bra och detta är den politiska viljan. 
 
Jag blev helt förskräckt när jag läste att lösningen till problemet är att Tärnan blir dagis och Ytternäs skolas gymnastiksal fritidshem. Gymnastiken kunde hållas i Baltikhallen. Alla inser ju att förslaget är helt idiotiskt. Att slå sönder flera välfungerande verksamheter på detta sätt sänker inte bara arbetsmoralen hos personalen utan försämrar även våra barns vardag. Det är deras arbetsplats och fritidsverksamhet  som vi slår sönder med detta förslag.
 
Södra stan växer med rasande fart och hoppeligen flyttar det barnfamiljer in till det nya Horelli-området. En långsiktig hållbar lösning behövs.

 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Varför O,2 promille?

Alla ska ha rätt till en trygg ålderdom

Åland med i Nato?