Ge oss arbetsglädjen tillbaka!



Idag upplever vi ett stort samhällsproblem. Fler och fler individer orkar inte med arbetslivets krav och långtidssjukskrivningarna ökar. Många lider av stress, utbrändhet och depressioner. Hur skall politikerna tackla detta problem, så att samhället kan utvecklas positivt och att så många som möjligt orkar stanna kvar i arbetslivet fram till pensionen?

Ger man arbetstagare inom privata sektorn men speciellt inom kommunala sektorn möjligheten att välja mellan 2% högre lön eller ledig tid, så väljer de flesta av oss ledig tid. Detta är ju helt klart ett problem för arbetsgivaren och för ett garanterande av välfärden. Vem skall betala när många inte mera orkar?

IT-revolutionen har medfört ett för högt arbetstempo. Jag anser att arbetsgivaren måste börja se till den enskilda individen och anpassa arbetskraven efter förmåga. Trots att det kostar så behöver det anställas fler människor på de flesta arbetsplatser. Det gynnar varken näringslivet eller den kommunala sektorn att arbeta slut på folk. Planering gynnar samhället på lång sikt. Nöjda arbetstagare utvecklar sin arbetsplats och i slutändan gynnar detta alla parter.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Varför O,2 promille?

Alla ska ha rätt till en trygg ålderdom

Åland med i Nato?