Varför Socialdemokraterna på Åland?


Varför kandidat för Ålands Socialdemokrater?
  • Partiets ideologi och värdering sammanfaller och korrelerar med mina egna.
  • Samhället håller på att utvecklas i en mera egocentrisk riktning (man bryr sig bara om sig själv). Vi behöver en motpol i denna utveckling. Socialdemokraterna är denna politiska motpol.
  • Vi måste gå tillbaka till de värderingar som man i tiden byggde upp vår välfärd på bl.a. rättvisa, jämlikhet, demokrati och beaktande av de svaga grupperna i vårt samhälle såsom barnfamiljerna, de äldre, de arbetslösa, de utslagna, och de ensamstående. Socialdemokraterna har alltid stått och står idag för dessa starka samhälleliga värderingar.
  • Socialdemokraterna har på ett betydande sätt byggt upp vårt kulturliv och vårt kulturella arv. Partiet var ledande, via subventioner, att bygga upp flera av våra kulturinstitutioner bl.a. Medis, idrottsverksamheten, konstskolan, klubbverksamhet inom skolorna och Ålands Musikinstitut.
  • Socialdemokraterna byggde upp en verksamhet som är till för alla, både unga och gamla ålänningar, inte endast för dem som kan betala. Detta skapar gemensamma erfarenheter och stärker den åländska identiteten.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Varför O,2 promille?

Alla ska ha rätt till en trygg ålderdom

Åland med i Nato?