Vi skall samarbeta över gränserna

Niklas Lampi konstaterar i sin ledare (Ålandstidningen7.7.2011) att det finns två vägar att välja gällande näringspolitiken på Åland. Antingen forstätter man som idag - med en godtycklig bidragspolitik som slår snett, vilt och oförutsägbart. Eller så tar man en del av bidragspengarna och använder dem för att skapa en skattepolitik, som kommer alla till del och som i omvärlden anses vara en effektivare metod att få saker att hända. Niklas har, enligt mig, rätt när han analyserar den befintliga näringspolitiken på Åland. Mycket har gått snett.

Åland borde ha ett näringspolitiskt program som är transparent, rättvist, neutralt och som tryggar framtiden för alla ålänningar. Under spartider är våra skattemedel ofta begränsade och samhället hamnar i en situation där många fler är i behov av hjälp och understöd. Det är viktigt att Landskapsregeringen har en helhetsbild för att kunna fatta bra beslut.

Landskapsregeringen kan genom samarbete med facket och näringslivet utveckla en bra näringspolitik som gynnar hela samhället. Landskapsregeringen skall ha den ledande rollen. Vi måste samarbeta över gränserna för att skapa ett rättvist Åland.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Varför O,2 promille?

Alla ska ha rätt till en trygg ålderdom

Åland med i Nato?