Ålands mässan - tecken på vind i seglen?

Ålands mässan är förbi och Socialdemokraterna har helt tydligt vind i seglen. Jag fick möjligheten att tala med nya människor och verkligen höra vad de tycker om den politiska läget på Åland idag. Många är bekymrade.

Flera reagerade till den stora strömningen av ungdomar till vår monter.  Är de inte lite radikala? Var det några som frågade. Otroligt hyggliga ungdomar som verkligen vill engagera sig i samhällsfrågor, svarade jag. Varför så röda, undrar ni kanske. Ungdomar väljer ofta extrema sätt att uttrycka sig. Detta hör till åldern. Det vi vuxna måste fundera kring är, varför har en sådan grupp vaknat?

Vi upplever en kris i vårt samhälle. Klasskillnaderna har blivit för stora och arbetslösheten bland unga har vuxit. Många unga idag vet inte hur de skall uppfylla de krav samhället sätter på dem. Vi kommer inte alla att bo på Solsidan.

Åland har tagit välfärden förgivet. Socialdemokraterna har inte suttit i regeringen och nya värderingar har tagit över. Vi har nått ett vägskäl. Vilken väg tänker du välja?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Varför O,2 promille?

Alla ska ha rätt till en trygg ålderdom

Åland med i Nato?