Är discipinen i våra skolor tillräcklig?

Mer än var tredje förälder med barn i grundskolan i huvudstadsregionen tycker att lärarna inte upprätthåller tillräckligt hård disciplin i klasserna.
En undersökning som TNS Gallup har gjort åt Helsingin Sanomat visar att det speciellt är föräldrar med låga inkomster och utan högskoleutbildning som vill ha hårdare disciplin. 40 procent av föräldrarna tycker att disciplinen i skolorna är för dålig.



Intressant läsning. Läraren kan idag använda sig av bestraffningar så som kvarsittning, köra ut eleven från klassen eller ge en skriftlig varning. De två förstnämnda används mer ofta. Skriftlig varning har åtminstone jag själv aldrig utfärdat.

Skolan får ofta höra liknande kritik. Ibland kan jag undra hur föräldrarna uppfattar skolas vardag. För det mesta sitter våra elever lugnt och stilla och följer med undervisningen, svara på frågor. Deltar alltså aktivt i sitt eget lärande. Under skolans "öppna hus" dagar brukar föräldrarna allt som oftast häpna över hur fint skolan fungerar och hur väluppfostrade eleverna är.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Varför O,2 promille?

Alla ska ha rätt till en trygg ålderdom

Åland med i Nato?