Din röst har betydelse hur Mariehamn styrs

Stadsdirektören i Mariehamn ber politikerna ta ekonomiskt ansvar samtidigt som vi får läsa om nedskärningar inom den sociala sektor (NÅ 13.9.11). Jag vill speciellt lyfta fram en punkt, nedskärningarna för handikappade. Denna post skärs ner med 5000 euro just på avlastningsläger. Hur kan vi som ett civiliserat samhälle acceptera detta? Att uppfostra och leva med ett funktionsnedsatt barn är ofta givande men också tungt. Dessa familjer behöver avlastning för att orka. Jag vill påminna er om att samhället inte har några alternativ eller lösningar för personer med förståndsnedsättning på Åland. Föräldrarna till gravt funktionsnedsatta barn har ett mycket stort ansvar och behöver vår solidaritet.

Jag anser att liberalerna och moderaterna fråntar sig sitt moraliska ansvar när det gäller dessa nedskärningar. De skriker att den ekonomiska ramen måste hållas. Men vem har satt ramen? Jo, just liberalerna och moderaterna. Det är dessa partier som är ansvariga till att den ekonomiska ramen är så pass knapp.

Socialdemokraterna har alltid tagit sitt ekonomiska ansvar och är beredda att göra så igen. Vi kan inte acceptera omoraliska nedskärningar inom den sociala sektorn. Med en blygsam skattehöjning skulle den ekonomiska ramen inte ha sett ut som den gör idag. Sparbesluten skulle inte slå såhär hårt på de svaga i vårt samhälle.

Sara Kemetter(S)
Kandidat i lagtingsvalet och kommunalvalet i Mariehamn
www.sara.ax

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Varför O,2 promille?

Alla ska ha rätt till en trygg ålderdom

Åland med i Nato?